לוגו הכסף של המורים ועובדי ההוראה

קרן השתלמות ושבתון

החזרי רטרו לקרן השתלמות

פס”ד חדש שעוסק בתשלום רטרו אקטיבי לקרן השתלמות  לעובד הוראה עבור התקופה שהקרן לא נפתחה- פרויקט השבת הכספים האבודים

י’  הינה עובדת הוראה (מורה במשרד החינוך) שגילתה להפתעתה כי מזה תקופה ארוכה לא מופרשים לה כספים לקרן השתלמות משום שהקרן בפועל לא נפתחה.

י’ פנתה למשרד החינוך במשך תקופה ארוכה בבקשה לפתוח את הקרן  ולקבל החזר רטרו על התקופה שבה לא הופרשו הכספים אך  נענתה בשלילה ובתשובה לפיה “אין החזר רטרו בגלל שהקרן לא נפתחה על ידי עובדה ההוראה”.

אז מה קרה אצל י’? פשוט. בהתאם לכללי משרד החינוך ויתר גופי ההוראה, האחריות לפתיחת הקרן חלה על העובד בלבד. לעיתים גם ללא הסברים נוספים ולעיתים ללא יידוע כלל. לא פתחת- לא הפרשנו לקרן.

לצערנו, קיימים כיום  עובדי הוראה רבים שנפגעו מהמצב, ולמעשה הקרן שלהם נפתחה באיחור או שלא נפתחה כלל, מה שגרם להפסדים כספיים ישירים.

כאשר אותו  עובד הוראה מגלה להפתעתו שלא נפתחה לא כלל קרן השתלמות משרד החינוך משיב כי לא ניתן לקבל את הכספים לקרן רטרו אקטיבית ולמעשה מדובר בכספים אבודים.

ויודגש, מדובר בסכומים שיכולים להגיע לאלפי שקלים ואף לעשרות אלפי שקלים- כספים שהם כאמור שייכים לעובד ההוראה אך משרד החינוך סירב לשלמם בטענה כי זכות זו מותנית בפתיחת הקרן.

י’ לא אמרה נואש והגישה באמצעות עו”ד אלון אוסט תביעה לבית הדין  האזורי לעבודה בחיפה כאשר במסגרת ההליך הסכים לבסוף משרד החינוך  לשלם לעובדת ההוראה תשלום רטרו אקטיבי בגובה 17,482 ₪ עבור תקופה של שנה וחצי בה הקרן לא נפתחה על ידו מסיבות טכניות וכן נפסקו הוצאות משפט לטובת  עובד ההוראה  בגובה 800 ₪.

במסגרת הדיון בית הדין לעבודה לא הסכים עם עמדת משרד החינוך לפיה  הזכאות לכספים מותנית בפתיחה טכנית של הקרן עצמה וכי מדובר בזכאות רעיונית לכספים שאינה מותנית.

בית הדין קבע כך (מספר הליך 10968-03-21 ע”ס):

“לאחר שעיינתי בכל החומר שבתיק ונתתי דעתי לטענות הצדדים ולשיקולים

שהותוו בפסיקה ובכלל זה לסכום התביעה הכולל ולהסכמות הצדדים בהסכם

הפשרה, ולעובדה, כי עובר להגשת התביעה פנתה התובעת לנתבעת למיצוי

זכויותיה, לרבות הרטרואקטיביות, ולתשובות הנתבעת בעניין; וכן לעובדה, כי

אף בטרם התקיים דיון בתיק הודיעה הנתבעת על הסכמתה, לפנים משורת הדין

להפריש לתובעת כספים לקרן השתלמות, רטרואקטיבית מתחילת תקופת

עבודת התובעת במשרד החינוך (מחודש ספטמבר 2019 – )בכפוף להצטרפות

התובעת כעמיתה לקרן ההשתלמות ולהפרשת חלקה כעובדת לקרן, דרישה

לגיטימית וסבירה, וכי רק בעקבות הדיון שהתקיים בתיק גיבשו הצדדים

הסכמות סופיות המייתרות המשך ניהול ההליך, מצאתי, כי על הנתבעת לשלם

לתובעת הוצאות משפט והשתתפות בשכר טרחת עו”ד, בסכום כולל, בסך 800 ₪”

מדובר למעשה בשינוי מהפכני בדרך לתיקון עוול היסטורי והכרה מלאה בזכויות של עובד ההוראה לקבלת תשלום רטרו אקטיבי עבור הכספים שלא הופרשו לקרן ההשתלמות  – תשלום אשר מגיעים לו כחלק מחוזה העסקתו כאמור מהם  נמנע עד היום  משרד החינוך מלשלם.

אז מה עושים מכאן?

מדובר למעשה בשינוי מהפכני בדרך לתיקון עוול היסטורי והכרה מלאה בזכויות של עובד ההוראה לקבלת תשלום רטרו אקטיבי עבור הכספים שלא הופרשו לקרן ההשתלמות  – תשלום אשר מגיעים לו כחלק מחוזה העסקתו כאמור מהם  נמנע עד היום  משרד החינוך מלשלם.

לפיכך החלטנו לפתוח בפרויקט משותף עם עו”ד אלון אוסט השבת כספים אבודים של עובדי ההוראה בנושא קרן השתלמות שלא נפתחה בזמן או לא נפתחה בכלל.

ככל ולא קיימת לכם קרן השתלמות בכלל או הקרן נפתחה באיחור וטרם חלפו 7 שנים הנכם מוזמנים למלא את הפרטים כאן, בקובץ הזה ואנחנו כבר ניקח את זה מכאן…

תגיות

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

שטח פרסום זה יכול להיות שלך

לוגו הכסף של המורים ועובדי ההוראה

ההרצאות הקרובות